Monday 8 September 2014

Tredje klass



I torsdags började Aoife trean, vilket också är början på mellanstadiet här. Det är en del förändringar att vänja sig vid för oss alla, men än så länge har allt gått bra. Hon tycker jättebra om skolan och lärarna.

Skoldagen är lite längre än på lågstadiet (10 minuter).De öppnar även dörrarna 10 minuter tidigare på morgnarna så att de elever som vill kan ta del i en så kallad morning challenge. Det är en chans för eleverna att varva ner och komma in i skoltänk innan skoldagen börjar på riktigt. Aoife brukar vilja vara med på den.

Skoluniformen har också ändrats lite. Hon ska nu ha skjorta och slips i stället för piketröja. Vi var hos släkten på Irland mot slutet av sommarlovet, så vi tog med slipsen så att hon kunde öva med Alan. Bra det, för jag hade ingen aning hur man skulla knyta slips innan han visade oss!

Jag vet inte riktigt hur det blir med läxor än. Jag har för mig de får 2 läxor i veckan, plus att de ska göra ett kreativt projekt i sin "learning log", men den har hon inte fått än.

I trean börjar de också lära sig franska, men de får inga läxor i det.

Det ska bli intressant att se vad som händer.

No comments:

Post a Comment